logolaluna

image

Droge Sauna 92°

Zweten is gezond!


In de sauna stijgt de interne lichaamstemperatuur amper.
Enkel de temperatuur aan het huidoppervlak zal lichtjes stijgen. Het zweten is een reactie van het lichaam om de lichaamstemperatuur op 37° te houden.

Het voornaamste effect van een saunabad is zonder twijfel de krachtige doorbloeding. De huid maar ook de inwendige organen worden sterk doorbloed door impulsen in de bloedsomloop.
Het tweede effect is de ontspanning van de spieren en het zweten. Dit gebeurt zonder enige lichamelijke inspanning. Je kan dus stellen dat een saunabad niet inspannend maar juist ontspannend werkt.

 

Splinternieuw stoombad 47°

De luchtvochtigheid in een stoombad ligt veel hoger dan in een droge sauna.
De cabine hangt bijgevolg helemaal vol met stoom, vermengd met eucalyptus en mint. Dit heeft als positief effect dat de luchtwegen flink openzetten en ademen bij een verstopte neus nadien veel gemakkelijker zal gaan. Eveneens zorgt een stoombad voor een betere doorbloeding en een afvoer van de afvalstoffen.

Kortom een stoombad is super gezond in de winter!

 

Jacuzzi of whirlpool 37° (ook in de winter)

De combinatie van warmte en massage hebben een ontspannend effect op het menselijk lichaam.
De masserende werking van de jets zorgen voor een verbeterde doorbloeding. Ze versoepelen het collageen weefsel in gewrichten waardoor sommige symptomen van reuma en arthritis tijdelijk verminderen.
Onze jacuzzi is voorzien van verschillende kleuren zodat de werking van kleurentherapie ook bij ons van toepassing is.

 

Verwarmd zwembad 30° (ook in de winter)

Zowel het zwemmen als het drijven in een zwembad hebben een positief effect op onze gezondheid.
Bij het zwemmen worden een groot aantal spieren gebruikt zonder echter de spieren te belasten. Zwemmen is voor ieder van ons gezond en is heerlijk bij een prachtige sterrenhemel.

 

Infrarood cabine (u bepaalt zelf hoe warm u kan verdragen)

 • Infrarood tegen spierpijnen
  De infrarood warmte dringt in het spierweefsel en maakt de spieren los en soepel. Spierpijnen verminderen op deze manier!
 • Infrarood tegen cellulitis
  Cellulitis betekent vet- en vochtophoping onder de huid. Door de infraroodwarmte worden deze vet- en vochtophopingen afgebroken en afgevoerd. Het resultaat is een strakkere huid.
 • Infrarood en gewrichtsklachten:
  Het lichaam reageert op warmte door een hogere bloedcirculatie, met als gevolg een betere werking van de cellen van het lichaam, een betere doorbloeding van de lichaamsdelen en verlichting van spierpijnen, gewrichtsklachten en arthritis.
 • Infrarood als huidverzorging:
  Intensieve transpiratie reinigt de huid tot in de poriën. Schadelijke en giftige stoffen worden verwijderd terwijl voedingsstoffen, dewelke het verouderingsproces van de huid tegengaan, door de huid worden opgenomen.

 

Desinfecterende voetensproeier

De Vlarem Wet schrijft voor dat elke persoon na het douchen en het toiletbezoek zijn voeten dient te ontsmetten. Vandaar dat wij deze op een strategische plaats hebben hangen zodat niemand dit vergeet na een toiletbezoek of het verlaten van de natte zone.

 

Gezellige, warme eetruimte, ruime inloopdouches, 2 aparte rustruimtes met relaxzetels, prachtige groene tuin van 200 vierkante meter , overdekte loungeruimte buiten, kleedkamer.